Dolnośląska Izba Rzemieślnicza i Zespół Szkół Zawodowych Nr 5 we Wrocławiu w roku szkolnym 2021/2022 organizują XXVII edycję turnieju.
Celem turnieju jest rozwijanie wśród młodzieży zainteresowania piekarstwem i cukiernictwem oraz pogłębianie wiedzy i umiejętności w tym zakresie. Turniej jest skierowany do uczniów klas programowo najwyższych branżowej szkoły I stopnia, którzy kształcą się w zawodzie piekarz lub cukiernik.
Zawody poszczególnych stopni turnieju odbędą się w następujących terminach:
- eliminacje szkolne – do końca listopada 2021 r.,
- eliminacje wojewódzkie – do końca stycznia 2022 r.,
- eliminacje ogólnopolskie – w dniach 25-27 kwietnia 2022 r. w Zespole Szkół Zawodowych Nr 5 we Wrocławiu.
Organizatorzy zapraszają do współpracy szkoły lub inne organizacje zawodowe zainteresowane organizacją etapu wojewódzkiego. W tym celu należy złożyć wniosek do Komitetu Głównego Turnieju o powołanie komisji wojewódzkiej w terminie do 30 listopada 2021 r. i uzyskać zgodę na jego organizację dla danego województwa. Organizator etapu wojewódzkiego ponosi koszty organizacyjne.
Więcej informacji na stronie internetowej organizatora
https://zsz5.edupage.org/a/xxvii-ogolnopolski-turniej-na-najlepszego-ucznia-w-zawodzie-cukiernik-i-piekarz-20212022